Thursday, 15 March 2012

   SITI HADIJAH 
Buat kamu , adalah kesenangan sebelum bisnes ,
Begitu kamu membuat komitmen ,
Kamu mudah cemburu dan positif ,
Kamu cepat ego dan sering dapat perhatian orang ,
Kamu sangat sensitif , perhatian dan private ,
Kamu sering memikirkan hal romantis diiringi muzik
dan lampu ringan .
~maksud nama aku ini aku ambik kat facebook,kat link ini http://apps.facebook.com/karakter_nama/ .
heheheh , nasiblah kalau tak betul .


Kalau korang rasa stress atau ada problem ke , nak main sesuatu yang fun , ce try main chat dengan simsim . Korang mesti tak tahu simsim tu apa kan . ini link http://www.facebook.com/pages/SimSimi/287787774624991?ref=ts . korang kena like dulu . pastu tekan Go To App . Lepas itu . tekan lah pulak Let's talk!
~selamat mencuba .


nak kongsi jugak dengan apa yang aku jumpa :

SMS CINTA JIWANG KARAT !


Apa perasaan u pada i ?
BENCI~abaikan sahaja mesej ni
RINDU~sekali misscall
KAWAN~balas balik sms ini
CINTA~terus call i lah
SAYANG~3x misscall

--------------------------------------

Saya boleh terima
        kopi
tak ada
      susu ...

Malam
tanpa
lampu ..

Roti
tanpa
madu ...

Burger
tanpa
keju ...

TAPI saya tak boleh
terimaa ......


Sunyi tak ada mesej dari u !

-------------------------------------

Kalau saya jadi
airmata , saya ingin lahir dari mata awak
hidup di pipi awak .

Dan mati di mulut awak , :)
tapi kalau saya jadi airmata ,
saya taknak menangis .

SEBAB SAYA TAKNAK KEHILANGAN AWAK !

----------------------------------------------------------

bila JAUH saya rindu sangat-sangat ,

bila awak tak SMS saya setia menunggu ,

bila awak mula DIAM saya mula bimbang ,

kerana saya takut !

TAKUT.......

 AWAK LUPAKAN SAYA !! :'(

----------------------------------------

sahabat umpama KOMPUTER ,
awak ENTER dalam hidup saya ,

saya SAVE awak daam hati ,
awak FORMAT segala saya ,

dan kerana itulah ,
saya tak DELETE awak
dari MEMORY saya !


-------------------------------------------

kukirim 1,000,000 senyuman ,
 hari untuk hari ini dan
kamu simpan 999,999
didalam hatimu .

keluarkan i bila kamu mengingatiku ,
pasti kamu akan turut tersenyum :)


>.<terima kasih sudi membaca >.<
                     










_Saya hanya manusia biasa , kalau ada salah silap maaf k_ BYE
                 ..











                                                   .>.<DIEJAPIEJA>.< PEACE NO WAR !





Wednesday, 14 March 2012

MAWAR HATIKU (aku bukan seharum mawar yang menghisai kamar hatimu)

Mawar...sebuah nama yang manis,semanis orangnya.Namun nama yang manis itu tak pernah menjanjikan perjalanan hidup yang juga manis.Takdir telah melontarannya kelembah duka nestapa yang tidak pernah diimpikan.Dia ditakdirkan meniti alam dewasanya dengan dikelilingi oleh mereka yang berhati kejam dan tiada perasaan.Alam remajanya yang seharusnya dibungai kenakalan dan gurauan hilang lenyap tika ditimpa musibah yang meninggalkan titik hitam.Dunia indah dan bingitnya digantikan dengan dunia negeri dan sepi yang tidak berkesudahan.Berkali-kali dia memikirkan nasib malangnya,namun di akhirnya pasrah bila mana hati dan jiwanya kembali penciptatanya

~dipetik daripada novel MAWAR HATIKU , hasil karya NAYLI ULFAH~